Laboratorija za ispitivanje i kontrolu

IMG_6906 crpsmallKontrolna laboratorija galenske laboratorije  Apotekarske ustanove Zaječar  radi od 1999. godine, kada je i osnovana galenska laboratorija.

U kontrolnoj laboratoriji galenske laboratorije Apotekarske ustanove Zaječar  obavlja se kontrola kvaliteta polaznih materijala (farmaceutskih sirovina i farmaceutske ambalaže) koji se koriste za izradu galenskih lekova i magistralnih lekova , procesna kontrola kao i kontrola kvaliteta gotovih galenskih lekova.

Kontrola obuhvata hemijska, fizičko-hemijska i farmaceutsko-tehnološka ispitivanja.

Za potrebna ispitivanja i analize koriste se metode propisane u domaćim i stranim oficinalnim propisima i u internim standardnim procedurama, koje su u skladu sa smernicama Dobre laboratorijske prakse.

Kontrolom kvaliteta sopstvenih proizvoda postiže se naš krajnji cilj, a to je izrada kvalitetnih i bezbednih galenskih lekova.

Share

Apotekarska ustanova Zaječar, čiji je osnivač Opština Zaječar, snabdeva stanovništvo lekovima i medicinskim sredstvima, biljnim i dijetetskim proizvodima, kozmetičkim i bebi programima i medicinskim aparatima, pruža stručne savete preko informativnog centra i prati neželjena dejstva lekova. U galenskoj laboratoriji izrađuje magistralne i galenske lekove, a u cilju poboljšanja zadovoljstva gradjana, pacijenata i zaposlenih renovirala je sve gradske apoteke. Ova zdravstvena ustanova zalaže se za timski rad i poštovanje principa dobre apotekarskeprakse i zakonske regulative. Ovim sajtom Apoteka „Zaječar“ želi da pruži brze, tačne i pouzdane informacije i opravda poverenje u njene apoteke i zaposlene.