Akcije Apoteke “Zaječar”

Međunarodni dan fizičke aktivnosti – kretanjem do zdravlja

10.05.2015. god. od 10h – 12h obeležavamo Međunarodni dan fizičke aktivnosti  u apoteci “Zdravlje” u Zaječaru, apoteci “Eskulap” u Knjaževcu i apoteci “Boljevac” u Boljevcu. Saznajte više zašto je značajna redovna fizička aktivnost i promena loših životnih navika. Čekamo Vas!

Kako sagorevamo kalorije?

Kako odabrati idealan sport?

____________________________________________________________

Ostavite cigarete – produžite život

31.01.2015.godine od 12h-14h povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv pušenja, “Apoteka “Zaječar” u apotekama “Lek” i “Farmakon” u Zaječaru i apoteci “Eskulap” u Knjaževcu pod sloganom “Ostavite cigarete – produžite život” informisaće građane o štetnosti duvanskog dima i davati savete o načinu odvikavanja od pušenja, uz određivanje stepena zavisnosti od nikotina.

Pročitajte nešto više o štetnosti pušenja…

___________________________________________________________

Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti

Apoteka „Zaječar“ obeležava Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti 14. novembra 2014.god i organizuje akciju određivanja šećera u krvi. Akcija će se održati u periodu od 8-10h u apoteci „Lek „ i “Farmakon” u Zaječaru i Apoteci „Higija“ u Knjaževcu.
Građani će moći da dobiju korisne savete о fакtоrimа riziка оdgоvоrnim zа nаstаnак diјаbеtеsа, o znаčајu njеgоvоg rаnоg оtкrivаnjа i mоgućnоstimа prеvеnciје, ali i o uticајu diјаbеtеsа nа živоt оbоlеlih i znаčајu mеrа nеоphоdnih zа коntrоlu bоlеsti.

_____________________________________________________________

Međunarodni dan fizičke aktivnosti – kretanjem do zdravlja

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti 10.05.2014. od 11h – 13h građani će moći da se informišu o značaju redovne fizičke aktivnosti i značaju promene loših životnih navika. Čekamo Vas u apoteci “Lek” u Zaječaru, apoteci “Eskulap” u Knjaževcu i apoteci “Boljevac” u Boljevcu.

____________________________________________________________

Svetski dan zdravlja

“Vektorske zarazne bolesti: mali ubod, velika opasnost”

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja  07. aprila 2014. u ponedeljak, Apoteka „Zaječar“ će u saradnji sa Medicinskom školom iz Zaječara, organizovati akciju u Apoteci „Lek“ u Zaječaru, u periodu od 09-11h. Građani će moći da dobiju korisne savete vezane za prevenciju bolesti, da prekontrolišu svoje zdravlje i odrede neke zdravstvene parametre.

______________________________________________________________

Ostavite cigarete – produžite život

31.01.2014..godine od 10h-12h povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv pušenja, “Apoteka “Zaječar” u apotekama “Lek”, “Romulijana” u Zaječaru, apoteci “Eskulap” u Knjaževcu i apoteci “Boljevac” u Boljevcu pod sloganom “Ostavite cigarete – produžite život” informisaće građane o štetnosti duvanskog dima i davati savete o načinu odvikavanja od pušenja, uz određivanje stepena zavisnosti od nikotina.

Pročitajte nešto više o štetnosti pušenja…

_________________________________________________________________

Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti

Povodom Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti 14. novembra (četvrtak), Apoteka „Zaječar“organizuje akciju određivanja šećera u krvi. Akcija će se održati u periodu od 8-10h u sledećim apotekama: Apoteka „Lek „ i Apoteka „Romulijana“ u Zaječaru i Apoteka „Eskulap“ u Knjaževcu.
Građani će moći da dobiju korisne savete о fакtоrimа riziка оdgоvоrnim zа nаstаnак diјаbеtеsа, o znаčајu njеgоvоg rаnоg оtкrivаnjа i mоgućnоstimа prеvеnciје usvајаnjеm zdrаvih stilоvа živоtа, ali i o uticајu diјаbеtеsа nа živоt оbоlеlih i znаčајu mеrа nеоphоdnih zа коntrоlu bоlеsti.

___________________________________________________________________

Svetski dan hrane

U sredu 16.oktobra 2013.god u apoteci “Romulijana” i “Zdravlje” u Zaječaru i “Eskulap” u Knjaževcu, pričamo o zdravoj i pravilnoj ishrani od 9-11h. Dođite da zajedno obeležimo Svetski dan hrane!

____________________________________________________________________

Međunarodni dan fizičke aktivnosti – kretanjem do zdravlja

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti 10.05.2013. od 10h – 12h građani će moći da se informišu o značaju redovne fizičke aktivnosti i značaju promene loših životnih navika. Čekamo Vas u apoteci “Lek” u Zaječaru, apoteci “Eskulap” u Knjaževcu i apoteci “Boljevac” u Boljevcu.

_____________________________________________________________________

“Da li ste pod pritiskom? Arterijska hipertenzija – od prevencije do rehabilitacije”
4-4-2013

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja 07.04.2013. od 10h – 12h u apoteci “Lek” u Zaječaru, apoteci “Eskulap” u Knjaževcu i apoteci “Boljevac” u Boljevcu, organizujemo merenje krvnog pritiska, a sve u cilju prevencije hipertenzije i skretanja pažnje javnosti o značaju promene životnih navika.

_______________________________________________________________________

Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti
13-11-2012

Povodom Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti 14. novembra (sreda), Apoteka „Zaječar“organizuje akciju određivanja šećera u krvi. Akcija će se održati u periodu od 8-10h u sledećum apotekama: Apoteka „Lek „ i Apoteka „Romulijana“ u Zaječaru i Apoteka „Eskulap“ u Knjaževcu.
Građani će moći da dobilju korisne savete о fакtоrimа riziка оdgоvоrnim zа nаstаnак diјаbеtеsа, o znаčајu njеgоvоg rаnоg оtкrivаnjа i mоgućnоstimа prеvеnciје usvајаnjеm zdrаvih stilоvа živоtа, ali i o uticајu diјаbеtеsа nа živоt оbоlеlih i znаčајu mеrа nеоphоdnih zа коntrоlu bоlеsti.

                                                                                                                              

Savetovalište za farmakoterapijski nadzor u Zaječaru, Knjaževcu i Boljevcu
02-11-2012

Od ponedeljka 5. novembra 2012.godine, Apoteka „Zaječar“ organizuje „Savetovalište za farmakoterapijski nadzor pacijenata obolelih od šećerne bolesti“. U apoteci „Lek“ u Zaječaru (15-17h), u apoteci „Eskulap“ u Knjaževcu (07-09h)i u apoteci „Boljevac“ u Boljevcu (11-13h) svakog ponedeljka, osim praznikom, na raspolaganju Vam je diplomirani farmaceut sa kojim možete porazgovarati o svim pitanjima koja se tiču šećerne bolesti, a u domenu su kompetencija farmaceuta.

Kroz ovakvu vrstu usluge Apoteka „Zaječar“ pravi još jedan iskorak u brizi za dobrobit i zadovoljstvo korisnika farmaceutskih usluga, i definiše mesto farmaceuta kao stručnjaka u pružanju farmaceutske usluge. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Centru za informisanje o lekovima Apoteke „Zaječar“, na telefon 019/429-429.

Više o radu savetovališta…

                                                                                                                              

Akcija „Pitajte svog farmaceuta“ u Zaječaru, Knjaževcu i Boljevcu
20-09-2012

Povodom gradske slave Opštine „Zaječar“, 21.09.2012. godine, Apoteka Zaječar će tradicionalno, i ove godine organizovati akciju pod nazivom „Pitajte svog farmaceuta“. Tom prilikom građani će moći da prekontrolišu svoje zdravlje i odrede neke zdravstvene parametre. Akcija će biti održana ispred apoteke „Lek“ u periodu od 10-12 časova.
Ista takva akcija održaće se i u Knjaževcu 25.09.2012.god. (utorak), i u Boljevcu 27.09.2012.god.(četvrtak), od 10-12 časova.

                                                                                                                              

Početak rada apoteke na Staroj planini
03-08-2012

apotekastpl

Od srede 01.08.2012.godine, počela je sa radom još jedna organizaciona jedinica Apoteke „Zaječar“. Nova apoteka je otvorena na Staroj planini u okviru hotela „Stara planina“ i radiće svakog dana od 9-17h.

                                                                                                                              

Početak rada apoteka u Zvezdanu i Velikom Izvoru
24-04-2012

U cilju unapređenja kvaliteta stručnog rada i zadovoljstva sugrađana Apoteka Zaječar je otvorila 26.04.2012. godine Jedinicu za izdavanje gotovih lekova u Velikom Izvoru i 03.05.2012.godine Jedinicu za izdavanje gotovih lekova u Zvezdanu.

                                                                                                                              

 Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv dijabetesa u Zaječaru
 11-11-2011

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dijabetesa 14. novembra (ponedeljak), Apoteka „Zaječar“ će u saradnji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti “Zaječar” organizovati akciju u Apoteci „Lek“ u Zaječaru, Apoteci „Boljevac“ u Boljevcu i Apoteci „Eskulap“ u Knjaževcu, u periodu od 10-12h. Građani će moći da dobiju korisne savete vezane za prevenciju dijabetesa, terapiju kao i savete za prevenciju komplikacija koje su posledica loše kontrolisanog dijabetes, a imaće priliku i da se upoznaju sa dijetetskim proizvodima koji doprinose regulisnju nivoa šećera u krvi.

                                                                                                                              

Akcija “Pitajte svog farmaceuta”
18-10-2011

3psf

Apoteka Zaječar je i ove godine organizovala akciju pod nazivom „Pitajte svog farmaceuta“. Tom prilikom građan su prekontrolisali svoje zdravlje i odredili neke zdravstvene parametre. Pod sloganom „Zdravlje iz boce“ predstavljena je nova linija biljnih sirupa koji su izrađeni u galenskoj laboratoriji Apoteke Zaječar i tim povodom organizovana je izložba dečijih radova predškolske ustanove “Đulići” na temu “Zdravlje iz boce”.Ocenom žirija i građana najbolji radovi su nagrađeni knjigama.

                                                                                                                              

Akcija “Pitajte svog farmaceuta” u Boljevcu
7-9-2011

27.09.2011.godine od 10h – 12h u apoteci “Boljevac” u Boljevcu, Apoteka “Zaječar” organizuje tradicionalnu akciju promocije zdravlja pod nazivom “Pitajte svog farmaceuta”.

                                                                                                                              

Akcija “Pitajte svog farmaceuta” u Knjaževcu
7-9-2011

23.09.2011.godine od 10h – 12h u apoteci “Eskulap” u Knjaževcu, Apoteka “Zaječar” organizuje tradicionalnu akciju promocije zdravlja pod nazivom “Pitajte svog farmaceuta”.

                                                                                                                              

Akcija “Pitajte svog farmaceuta” u Zaječaru
7-9-2011

21.09.2011.godine od 10h – 12h u apoteci “Lek” u Zaječaru, Apoteka “Zaječar” organizuje tradicionalnu akciju promocije zdravlja pod nazivom “Pitajte svog farmaceuta”.

                                                                                                                              

Besplatno merenje šećera u krvi u Zaječaru
7-9-2011

21.09.2011.godine od 13h-15h u apoteci “Romulijana” u Zaječaru Apoteka “Zaječar” održaće prezentaciju aparata za merenje šećera u krvi i besplatno će određivati šećer u krvi.

                                                                                                                              

Prezentacija biljnih sirupa u Knjaževcu
7-9-2011

12.09.2011.godine od 09h – 13h u apoteci “Eskulap” u Knjaževcu Apoteka “Zaječar” održaće prezentaciju biljnih sirupa naše Galenske laboratorije.

                                                                                                                              

Merenje gustine koštane mase u Knjaževcu
7-9-2011

09.09.2011.godine od 09h – 12h u apoteci “Eskulap” u Knjaževcu Apoteka “Zaječar” meriće gustinu koštane mase.

                                                                                                                              

Prezentacija preparata za negu i zaštitu kože u Knjaževcu
6-6-2011

10.06.2011.godine od 10h – 13:30h u apoteci “Eskulap” u Knjaževcu Apoteka “Zaječar” održaće prezentaciju preparata za negu i zaštitu kože apoteke “Eskulap”.

                                                                                                                              

Ostavite cigarete – produžite život
27-5-2011

31.05.2011.godine od 10h-12h povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv pušenja, “Apoteka “Zaječar” u apotekama “Lek”, “Romulijana” i “Kotlujevac” u Zaječaru, apoteci “Eskulap” u Knjaževcu i apoteci “Boljevac” u Boljevcu pod sloganom “Ostavite cigarete – produžite život” informisaće građane o štetnosti duvanskog dima i davati savete o načinu odvikavanja od pušenja.

                                                                                                                              

Prezentacija proizvoda Galenske laboratorije u Knjaževcu
20-5-2011

U sredu 25.05.2011.godine od 11h-13:30h u apoteci “Eskulap” u Knjaževcu Apoteka “Zaječar” održaće prezentaciju proizvoda za negu i zaštitu kože Galenske laboratorije.

                                                                                                                              

Prezentacija preparata za negu i zaštitu kože Galenske laboratorije
20-4-2011

26.04.2011. od 10h-12h u apoteci “Kotlujevac” u Zaječaru Apoteka “Zaječar” održaće prezentaciju preparata za negu i zaštitu kože Galenske laboratorije

                                                                                                                              

Prezentacija preparata za negu i zaštitu kože apoteke “Eskulap”
19-4-2011

21.04.2011. od 11h do 13:30h u apoteci “Eskulap” u Knjaževcu, Apoteka “Zaječar” održaće prezentaciju preparata za negu i zaštitu kože apoteke “Eskulap”

                                                                                                                              

“Rezistencija na antibiotike: Danas bez akcije, sutra bez leka”
4-4-2011

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja 07.04.2011. od 10h – 12h na Trgu Oslobođenja u Zaječaru pod sloganom “Rezistencija na antibiotike: Danas bez akcije, sutra bez leka” građani će moći da se informišu kako da spreče razvoj rezistencije na antibiotike i kako da ih pravilno koriste.

                                                                                                                              

4. konferencija Marketing u farmaciji
3-3-2011

10

Četvrta Konferencija “Marketing u farmaciji” sa generalnom temom “Unapređenje poslovanja u apotekarskom sektoru” održana je 19. marta 2011. godine u Hotelu “Continental” u Beogradu. Konferenciju je svojom uvodnom rečju i pozdravom prisutnima otvorila Mr.ph. Dragana Branković-Minčić direktor Apoteke “Zaječar”, nosioca akreditacije programa kod Zdravstvenog saveta Srbije, koja je održala plenarno predavanje, upoznavši slušaoce sa poslovnom politikom Apoteke “Zaječar”.

Konferencija je bila podeljena u četiri tematska panela, koji obrađuju menadžment i marketing apotekarskog poslovanja, unapređenje partnerskih odnosa sa korisnicima usluga, implementaciju farmaceutske zdravstvene zaštite, kao i poziciju apoteka u sistemu javnog zdravlja. U vremenu krize i izuzetno teških uslova poslovanja, kao i značajnih promena i sve strožijih zahteva koji se postavljaju pred farmaceute i apotekarski sektor uopšte unapređenje i uvođenje novih usluga apoteke predstavlja značajan izazov, ali i poslovni rizik. Zato se ova Konferencija bavila temama koje su značajne za rad apoteka, kako u smislu unapređenja zdravlja populacije i racionalizacija primene lekova, tako i sa ciljem stvaranja profita.

Opširnije na www.marketingufarmaciji.com

                                                                                                                              

130 godina apotekarstva u Timočkoj krajini
13-11-2010

Povodom obeležavanja 130 godina apotekarstva u Timočkoj krajini Apoteka „Zaječar“ otvara izložbu o razvoju apotekarstva na ovim prostorima:

u Zaječaru, Galerija Radul begov konak, 22.11. – 27.11.2010.godine
u Knjaževcu, TOOK, 29.11. – 03.12.2010.godine

Apoteka „Zaječar“ je prikladnom svečanošću, 15.11.2010.godine u galeriji Radul begov konak, otvorila izložbu pod nazivom „130 godina apotekarstva Timočke krajine“ i na taj način obeležila značajan jubilej razvoja apotekarske delatnosti u Zaječaru, Knjaževcu i Boljevcu.
Izložba ima specifičan, edukativni karakter jer kroz eksponate i arhivsko-biblijografsku građu, katalog i kratak film, prikazuje istorijski razvoj apotekarstva na ovim prostorima, od tradicionalnog spravljanja lekova do savremene apoteke danas.

130 godina apotekarstva Timočke krajine

                                                                                                                              

“Najbolji u stalnom unapređenju kvaiteta rada za 2009. godinu”
 30-09-2009

Dana 29.09.2010. u Beogradu na Nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Apoteka „Zaječar“ je dobila priznanje Najbolji u stalnom unapređenju kvaliteta rada za 2009.godinu.

                                                                                                                              

 

 

Share